|

Robert Glință, pe locul 5 în finala de la 50 m spate de la Mondialele de Natație

Astăzi, în ultima zi a competiției de înot din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație, Robert Glință a evoluat în finala de la 50 m spate. A fost a patra finală din patru probe pentru România, după ce David Popovici a câștigat la 100 m și 200 m liber, iar Robert Glință a fost al optulea la 100 m spate.

Ieri, în seriile probei de 50 m spate, Glință a înotat în 24.79 secunde (al șaptelea), după care, în semifinale, a fost al șaselea, cu 24.54 secunde.

Astăzi, în finală, Robert a încheiat cu timpul de 24.57 secunde, la egalitate cu grecul Apostolos Christou, și s-a clasat, în cele din urmă, pe locul al cincilea, după ce oficialii forului internațional au bâlbâit rezultatele.

Americanul Justin Ress fusese anunțat câștigător, cu 24.12 secunde. Însă, acesta a fost descalificat, pentru că ar fi fost complet sub apă la sosire. Dar, decizia a fost întoarsă, la aproape o oră de la finalul probei.

Astfel că a fost declarat câștigător, fiind prima sa medalie de aur la individual. Hunter Armstrong (deținătorul recordului mondial – 23.71 sec., stabilit anul acesta), din Statele Unite ale Americii (24.14 sec.), a câștigat medalia de argint, iar polonezul Ksawery Masiuk a obținut medalia de bronz (24.49 sec.).

Italianul Thomas Ceccon, care a avut, pentru câteva minute, medalia de bronz (24.51 sec.), a fost clasat pe locul al patrulea, iar Robert Glință și Apostolos Christou au revenit pe locul al cincilea.

Ole Braunschweig (Germania, 24.66 sec.) și Isaac Alan Cooper (Australia, 24.51 sec.) au încheiat ierarhia finalei.

Împărtășește: