|

România a câștigat zece medalii la Campionatul European de Tenis de Masă pentru juniori

Timp de zece zile, la Belgarad (Serbia), s-au desfășurat probele Campionatului European de Tenis de Masă pentru juniori. Tinerii sportivi români au avut evoluții remarcabile, România încheind competiția cu un total de zece medalii, dintre care șase de aur, una de argint și trei de bronz.

La U19, România și-a adjudecat titlul continental atât la echipe (Darius Movileanu, Iulian Chirița, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoș Bujor), cât și la simplu masculin (Eduard Ionescu), dublu masculin (Eduard Ionescu și Darius Movileanu) și dublu mixt (Iulian Chiriță și Annet Kaufmann – Germania).

Celelalte două medalii de aur pentru delegația României au fost obținute la U15, prin echipa feminină (Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roșu, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și Bianca Mei-Roșu, la dublu feminin, la care a făcut pereche cu poloneza Natalia Bogdanowicz.

Pentru România au mai punctat echipa feminină U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Evelyn Ungvari și Andrea Teglas), medaliată cu argint, și Elena Zaharia și Darius Movileanu, care au obținut medaliile de bronz la simplu feminin, respectiv masculin, și la dublu mixt, la U19.

Am jucat atât de multe meciuri împreună încât am știut la ce fel de duel mă pot aștepta. Dar, am fost puternic din punct de vedere mental. Cel mai dificil moment a fost meciul din sferturi, cu Rassenfosse. Am fost foarte neliniștit, dar acea victorie m-a ajutat să-mi ridic nivelul de joc.

Eduard Ionescu, după victoria din finala de la simplu U19

Am dovedit că suntem puternici. Ne-am pregătit foarte mult pentru acest campionat. Am avut adversari foarte dificili de partea cealaltă a fileului. A fost un meci foarte strâns, dar am reușit, în cele din urmă, să câștigăm.

Darius Movileanu, după finala câștigată alături de Eduard Ionescu, la dublu masculin U19

Au fost atât de multe pereche foarte bune pe care le-am întâlnit în drumul spre titlu. Dar, când ne-am intrat în ritm, totul a fost mult mai ușor. Sunt foarte fericit că am câștigat medalia de aur.

Iulian Chiriță, după finala câștigată la dublu mixt U19, alături de Annett Kaufmann

Acesta este primul Campionat European pe care îl joc împreună cu Natalia, dar ne-am descurcat bine. Motivul este că suntem bune prietene, ne simțim bine jucând împreună și există întotdeauna o atmosferă bună în timpul meciurilor, ceea ce ne oferă încredere și putere.

Bianca Mei Roșu, după finala câștigată la dublu feminin U15, alături de Natalia Bogdanowicz (Polonia)

Foto: Federația Română de Tenis de Masă

Împărtășește: