| |

România a încheiat pe locul 3 M18 EHF Championship

După ce a pierdut semifinala cu Austria, ieri, la aruncările de departajare, echipa României de handbal masculin U18 a jucat, astăzi, în finala pentru locul 3 la EHF Championship, turneu organizat la Craiova.

Echipa tricoloră, antrenată de Adrian Petrea, Vasile Boca și Bogdan Pralea, a trecut peste eșecul de ieri, reușind să se impună în disputa cu Finlanda, scor 36-33 (22-13).

Tricolorii au decis soarta partidei, în mare măsură, în a doua jumătate a primei părți de joc, după un parțial de 12-3, în ultimele 12 minute înainte de pauză.

Finlanda a reușit să recupereze din ecart, în partea secundă, însă insuficient pentru a pune în pericol victoria României.

Teodor Ștefan, cu 9 goluri, și Cătălin Zarițchi, cu 7 goluri, au fost principalii marcatori ai României, în vreme ce prahovenii din lotul tricolor, Eduard Gheorghe și Bogdan Niculaie, au încheiat cu câte trei goluri fiecare.

Statisticile complete – aici.

Câștigătoarea turneului a fost Austria, care a învins, în finală, Ucraina, scor 30-23 (15-12), asigurându-și, astfel, promovarea în primul eșalon valoric al competiției europene, în 2024, precum și calificarea la Campionatul Mondial U19, de anul viitor.

În celelalte două turnee din EHF Championships, s-au impus Cehia (a învins echipa gazdă, Israel, în finală, scor 25-24) și, respectiv, Macedonia de Nord (a învins Elveția, în finală, scor 24-22, turneu disputat în Letonia).

În primul eșalon valoric, EHF EURO, turneul fiind disputat în Muntenegru, Suedia și Spania s-au întâlnit în finală, echipa iberică având câștig de cauză, scor 34-32 (15-16).

Foto: EHF

Împărtășește: