|

România a pierdut în tiebreak, cu Elveția, în preliminariile Campionatului European de Volei

În cel de-al doilea meci al Grupei G din calificările pentru turneul final al Campionatului European de Volei Masculin, echipa României a evoluat în deplasare, în compania Elveției. Tricolorii antrenați de Sergiu Stancu se impuseseră în prima partidă, pe teren propriu, cu Albania, în minimum de seturi, în vreme ce Elveția câștigase, în deplasare, cu Bosnia și Herțegovina, scor 3-1.

Partida a fost foarte echilibrată, ajungându-se în tiebreak, unde România a cedat, în cele din urmă, la capătul unui meci care a durat două ore și șapte minute de joc.

Elvețienii și-au adjudecat primul set, în prelungiri, scor 26-24, după care tricolorii au dominat actul secund, în care s-au impus cu scorul de 25-18.

Cristi Bartha și co. au continuat jocul bun și în setul al treilea, în care, însă, Elveția a fost tot timpul aproape. Dar, a fost insuficient pentru a-i opri pe elevii lui Sergiu Stancu să-și asigure cel puțin un punct, România câștigând actul al treilea cu scorul de 25-23.

În setul al patrulea, Elveția a început mai bine, desprinzându-se la cel mult trei puncte. Dar, România a echilibrat jocul și scorul, preluând chiar conducerea în a doua parte a actului. Finalul a aparținut, totuși, gazdelor, care, de la 18-19, au întors rezultatul și s-au impus cu scorul de 25-23, trimițând meciul în tiebreak.

Actul decisiv a aparținut elvețienilor, chiar dacă România a reușit, la un moment dat, să revină de la un deficit de trei puncte, egalând la 6. Elveția s-a desprins, apoi, la trei puncte, scor 10-7, câștigând, ulterior, cu scorul de 15-8.

Din echipa României, Rareș Bălean a încheiat cu 15 puncte (14/33 în atac – 42%, un blocaj), Robert Aciobăniței – cu 14 puncte (13/27 – 48%, un as) și recepție pozitivă de 50% (36 de preluări), Robert Călin – cu 12 puncte (7/13 – 54%, 3 ași, 2 blocaje), Paul Mircea Peța – cu 11 puncte (6/14 – 43%, 3 ași, 2 blocaje), iar liberoul Sergio Diaconescu a avut un procentaj de 67% la recepție pozitivă (24 de preluări).

Statisticile complete – aici.

În etapa următoare, România va reveni la Galați, unde va primi replica echipei din Bosnia și Herțegovina, meci programat pe 10 august, de la ora 17:00.

Foto: CEV

Împărtășește: