|

România a ratat calificarea în faza Grupelor Principale, la Mondialul de Beach Handball U18

După ce, ieri, în prima zi a Campionatului Mondial de Beach Handball U18, de la Heraklion (Grecia), Naționala feminină a României a cedat duelurile cu Germania, scor 0-2, respectiv Argentina, scor 1-2, astăzi a disputat meciul cu Franța, decisiv pentru calificarea în faza Grupelor Principale.

În prima zi, și selecționata Franței pierduse cu Germania (0-2) și cu Argentina (1-2).

În primul set al meciului cu echipa din Hexagon, elevele antrenorilor Florin Ciupitu și Cristina Romilă s-au menținut aproape până la mijlocul actului, când Franța s-a desprins după un parțial de 16-2.

Astfel, primul set s-a încheiat în favoarea Franței, scor 32-16.

În setul secund, tricolorele s-au mobilizat mai bine, conducând la mijlocul secvenței de joc cu 10-2. Franța a mai redus din proporțiile scorului, însă nu a putut pune în pericol victoria României în setul secund, scor 16-14.

Prin urmare, meciul s-a decis la shoot-out, Franța impunându-se cu scorul de 7-6, adjudecându-și, astfel, victoria și locul al treilea în clasamentul Grupei C.

Naționala României, care a fost acceptată la campionat în ultimul moment (fiind clasată pe locul 9 la Europenele de anul trecut), după excluderea Rusiei, urmează să joace în faza de consolare, unde va întâlni, în ordine, Uruguay, India, Hong Kong.

În meciul cu Franța, din lotul tricolor s-au remarcat Sofia Mureșan (14 puncte – 7 goluri/10 aruncări) și Andrada Chirilă (12 – 6/9), dar au mai punctat și Diana Manole (6 – 3/8), Laura Moga (4 – 2/8), Bianca Drăgoescu (2 – 1/3), echipa fiind completată de Denisa Pavel, Tea Câmpean, Andra Banu. Portari au fost Ana Maria Cristea (7 intervenții din 27 de aruncări – 26%) și Bianca Andreea Cucu.

Mai multe detalii despre campionat – aici.

Foto: Federația Internațională de Handbal.

Împărtășește: