| |

România a ratat calificarea în finala M18 EHF Championship, după aruncările de departajare

La Craiova, echipa națională de handbal masculin U18 a României a disputat, astăzi, semifinala cu Austria, din cadrul EHF Championship, al doilea eșalon valoric al campionatului european. Echipa antrenată de Adrian Petrea, Vasile Boca și Bogdan Pralea a pierdut partida, cu scorul de 30-31, după aruncările de departajare, la capătul celor 60 de minute scorul fiind egal 26-26, după ce Austria conducea la pauză, scor 13-11.

Austriecii au fost primii care au reușit să se desprindă, pe finalul părții întâi de joc, după o serie de patru goluri la rând, de la scorul de 10-9 pentru tricolori.

În partea secundă, România a reușit să revină, grație unei apărări mai atente, iar de la 15-18 (min. 40), în șase minute, a realizat un parțial de 6-0, preluând conducerea.

Chiar dacă au avut și patru goluri avans (scor 23-19, min. 49), tricolorii s-au relaxat prea devreme în defensivă, permițând Austriei să revină în joc, care a egalat la 24, în minutul 55.

România, totuși, a rămas în avantaj, desprinzându-se chiar la două lungimi, scor 26-24 (min. 57). Însă, Austria a revenit, beneficiind și de superioritate numerică, egalând în ultimul minut al timpului regulamentar, scor 26-26, rezultat final la capătul celor 60 de minute de joc.

S-a trecut direct la aruncările de la 7m de departajare, la care austriecii s-au impus cu 5-4, adjudecându-și, astfel, victoria, cu scorul final de 31-30. În finală, se vor întâlni cu Ucraina, care a trecut de Finlanda, scor 36-33 (19-13).

Interul Daniel Stanciuc a fost principalul marcator al României, cu 10 goluri, iar Sorin-Paul Grigore și Cătălin Zarițchi au înscris 5, respectiv 4 goluri.

De la aruncările de departajare, au marcat, pentru România, Voica – 2, Niculaie, Golea, și au ratat Stanciuc, Ștefan și Niculaie.

De menționat că ambii jucători originari din Prahova din lotul național, Eduard Gheorghe (pivot, Steaua București) și Bogdan Niculaie (centru, CSU Suceava), au avut contribuții importante în jocul tricolorilor, iar Eduard a marcat două goluri și Bogdan – unul, la aruncările de departajare.

Statisticile complete – aici.

România a ratat, astfel, șansa de a promova în primul eșalon al competiției continentale, din ediția 2024, dar și calificarea la Campionatul Mondial U19, de anul viitor, însă există câteva elemente pozitive pentru viitorul handbalului masculin românesc.

Echipa tricoloră va juca, mâine, de la ora 15:30, în finala pentru locul al treilea de la turneul de la Craiova.

Împărtășește: