Romania rugby sevens
| |

România a ratat calificarea la Rugby World Cup 7s

Stadionul Arcul de Triumf, din București, a găzduit Turneul de calificare la Rugby World Cup Sevens, atât la masculin, cât și la feminin. România a fost prezentă și la feminin, și la masculin, însă nu a reușit să se califice.

Echipa feminină, antrenată de Alexandru Marin, a fost, totuși, foarte aproape de prezența în ultima fază a Turneului de calificare. Ghindele au pierdut, ieri, primele două meciuri din Grupa B, cu Anglia (5-31, 1-5 la eseuri, 0-3 la eseuri transformate) și cu Belgia (5-25, 1-5 la eseuri), însă au câștigat, astăzi, cu Italia (21-19, 3-3 la eseuri, 3-2 la eseuri transformate).

Astfel, echipa României a ocupat locul al treilea în grupă, cu 5 puncte, în urma Angliei (9p) și a Belgiei (7p) și înaintea Italiei (3p). A fost, însă, insuficient pentru a avansa în sferturile de finală, ultima fază a Turneului de calificare de la București, având cel mai slab punctaveraj (-44) dintre echipele clasate pe locul al treilea în cele trei grupe (Germania: -35, în Grupa A; Portugalia: -40, în Grupa C).

Lotul tricolor a fost alcătuit din Elena Juncănariu, Andreea Berbeci, Iuliana Sava, Simona Roșca, Emilia Vizitiu (căpitan), Ana-Maria Sandu, Ana-Maria Atomi, Ana Leca, Ana-Maria Bocan, Bianca Preda, Ana-Maria Călin, Ionela Dincă, Carina Dacălu.

De menționat că Emilia Vizitiu, căpitanul echipei naționale de rugby 7s timp de zece ani, și-a anunțat retragerea de la Națională, pentru care a evoluat încă de la vârsta de 16 ani, reprezentanții forului național mulțumindu-i pentru activitate printr-un moment special.

Pentru cele patru locuri la Turneul Final al Cupei Mondiale de Rugby 7s, care va avea loc în Africa de Sud, în septembrie, urmau să se lupte, în sferturi, Spania cu Belgia, Anglia cu Cehia, Polonia cu Germania și Irlanda cu Portugalia.

Mai multe detalii și rezultate – aici.

La masculin, echipa antrenată de Viliami Moala a încheiat pe ultimul loc în Grupa C, după ce a pierdut toate cele trei partide disputate.

În prima zi, România a pierdut cu Țara Galilor (0-45, 0-7 la eseuri, șase eseuri transformate de galezi) și cu Germania (0-52, 0-8 la eseuri, șase eseuri transformate de germani).

Astăzi, în duelul pentru locul al treilea și o eventuală calificare în sferturi, tricolorii s-au confruntat cu Georgia, fiind un meci foarte strâns. România a cedat, însă, cu 7-15 (1-2 la eseuri, 1-1 eseuri transformate, 0-1 la drop goluri), ocupând locul al patrulea în clasamentul grupei, cu 3 puncte, în urma Germaniei (9p), Țării Galilor (7p) și Georgiei (5p).

Lotul României a fost alcătuit din următorii jucători: Kemal Altinok, Marius Chiriac, Alin Conache, Alexander Crețu, Mihai Graure, Andrei Homiuc, Marian Ispir (căpitan), Kuselo Moyake, Ovidiu Neagu, Robert Neagu, Stephen Shennan, Tangimana Fonovai, Cosmin Iliuță.

Mai multe detalii și rezultate – aici.

Foto: Vasile Mihai-Antonio Rugby România

Împărtășește: