| |

România, calificată de pe primul loc în semifinalele M18 EHF Championship

Echipa națională de handbal masculin U18 a României a câștigat Grupa B preliminară din cadrul EHF Championship, turneu din eșalonul secund al competiției europene, organizat la Craiova. În lotul tricolor se regăsește și prahoveanul Eduard Gheorghe, component al clubului Steaua București, care joacă pe postul de pivot.

Reprezentativa antrenată de Adrian Petrea, Vasile Boca și Bogdan Pralea își asigurase prezența în semifinale încă după primele două meciuri, câștigând cu Marea Britanie și Moldova.

Astăzi, în ultimul meci al grupei, România s-a confruntat cu Finlanda, echipă care, de asemenea, câștigase partidele cu Moldova și Marea Britanie, fiind, astfel, duelul pentru prima poziție.

În prima parte a meciului, finlandezii s-au aflat la conducere în majoritatea timpului, însă nu la mai mult de două goluri, iar la pauză aveau un avantaj minim, scor 19-18.

În partea secundă a jocului, România s-a aflat în frunte în cea mai mare parte a timpului, după ce, la mijlocul reprizei, s-a desprins la trei lungimi, scor 30-27. Finlanda a reușit să revină în joc, însă nu a putut egala situația de pe tabelă, iar tricolorii s-au desprins decisiv pe final, obținând victoria cu scorul de 38-33.

Principalii realizatori ai echipei României au fost sucevenii Daniel Stanciuc – 12 goluri/17 aruncări (3 pase decisive) și Cătălin Zarițchi – 7 goluri/10 aruncări (4 intercepții), iar Teodor Ștefan i-a secondat, cu 6 goluri, din 7 aruncări.

Statistica meciului – aici.

Astfel, România a ocupat locul întâi în Grupa B, cu maximum de puncte, și va întâlni Austria, în semifinale, ocupanta poziției secunde din Grupa A. Partida este programată sâmbătă, de la ora 18:00.

În cealaltă semifinală se vor confrunta Ucraina cu Finlanda.

Finalele sunt programate duminică. De menționat că doar câștigătoarea turneului va asigura prezența la EHF Euro, primul eșalon continental, la ediția din 2024, dar va obține, totodată, și calificarea la Campionatul Mondial U19, de anul viitor.

Foto: FRH

Împărtășește: