|

România, cu trei echipe în EHF European League la handbal feminin

Astăzi, Federația Europeană de Handbal a anunțat sistemul de desfășurare pentru cel de-al treilea sezon din European League la feminin. Printre cele 37 de echipe înscrise se regăsesc și trei din România: SCM Râmnicu Vâlcea, CS Măgura Cisnădie și SCM Gloria Buzău – ocupantele locurilor 3, 4 și 5 din Liga Florilor, la finalul sezonului trecut.

SCM Râmnicu Vâlcea și CS Măgura Cisnădie vor intra în competiție în ultima rundă a calificărilor, în care mai sunt calificate direct încă 13 echipe.

În această rundă eliminatorie, care se va juca tur (3-4 decembrie) – retur (10-11 decembrie), vor mai avansa încă nouă echipe din turul secund de calificare. Astfel, vor fi 24 de echipe în ultima fază de calificare, 12 urmând să avanseze în faza grupelor, în care sunt direct calificate patru echipe.

Gloria Buzău va evolua din turul al doilea de calificare, fază la care vor participa 18 echipe. Se va juca tur (8-9 octombrie) – retur (15-16 octombrie), câștigătoarele urmând să avanseze în ultima fază a calificărilor.

Tragerea la sorți a meciurilor din turul doi de calificare este programată pe 19 iulie, la sediul forului european de handbal, din Viena (Austria).

Deținătoarea trofeului, SG BBM Bietigheim (Germania) – care a învins în finală echipa daneză Viborg HK, nu se va afla la startul acestei ediții, deoarece va evolua în Liga Campionilor.

Mai multe detalii – aici.

Împărtășește: