| |

România – două medalii, la Europenele de Judo pentru cadeți

Doi dintre sportivii delegației României de la Campionatele Europene de Judo pentru cadeți au reușit să urce pe podiumul de premiere. Competiția s-a desfășurat la Porec, în Croația. Cea mai strălucitoare medalie din tabăra tricoloră a fost obținută de către Luciana Cătană, care a devenit vicecampioană europeană la categoria 52 kg.

Sportiva formată de Alexandru Pop, la CS Independența Calafat, componentă a Centrului Olimpic de la Cluj-Napoca, a ajuns în fin după victorii în meciurile cu Sejla Skaljic (Croația), Hili Zakroisky (Israel), Sara Jocic (Serbia), Charlotte Jenman (Marea Britanie).

În finală, Luciana a pierdut cu Laura Igaz, din Ungaria, câștigând, astfel, medalia de argint.

Foto: Gabi Juan – EJU

Cealaltă medalie a României a fost de bronz, câștigată de ploieșteanul Alexandru Petre, la categoria +90 kg. Sportivul de la CSM CFR CSȘ Ploiești (antrenori Gheorghe Savu, Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu), component al Centrului Olimpic de la Pitești, a trecut de Balogh Janos (Ungaria) şi Kabriel Kirna (Estonia), după care a pierdut în semifinala disputată cu Davit Kevlishvili (Spania – care avea să piardă finala cu Christian Khokhlov, din Ucraina).

În duelul pentru medalia de bronz, Alexandru Petre a învins un alt sportiv din România, Darius Georgescu (CSM Pitești).

Foto: Carlos Ferreira – EJU.

Împărtășește: