|

România, în fruntea ierarhiei la Europenele de Canotaj U19

În nordul Italiei, la Varese, au avut loc, în weekend, Campionatele Europene de Canotaj U19, la care au participat 400 de sportivi din 29 de națiuni. În fruntea clasamentului pe medalii s-a situat România, la fel ca la ediția precedentă, reprezentanții tricolori adunând trei medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Singura națiune care a mai acumulat trei medalii de aur a fost Grecia, în vreme ce Italia a adunat cele mai multe medalii, opt în total, dar numai două de aur.

Medaliile de aur ale delegației României au fost obținute de echipajul de 4 rame masculin (Cosmin Pelesescu, Eduard Moldovan, Nicolae Stoian, Marian Dunca), echipajul de 4 vâsle feminin (Andreea Todirică, Iulia Nedelcu, Delia Grădinaciuc, Ana-Maria Matran), echipajul de 8+1 feminin (Narcisa Magura, Andreea Petruș, Cosmina Grigore, Iulia Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Ailincăi, Felicia Mihai, Andra Filote, Irina Despa).

Medalia de argint a fost adjudecată de echipajul de 2 rame masculin (Andrei Vatamaniuc, Leontin Nuțescu), în vreme ce medalia de bronz a fost câștigată de echipajul de 4 rame feminin (Ioana Pașcovici, Andreea Șerban, Georgiana Blănariu, Elena Mocanu).

Rezultatele complete ale competiției – aici.

Foto: World Rowing.

Împărtășește: