Romania beach handball Mondial U18 feminin
| |

România, la primele victorii din istorie de la un Campionat Mondial de beach handball

La prima participare a unei echipe naționale din România la un campionat mondial de beach handball, selecționata feminină U18 face o impresie bună, reușind primele victorii. Naționala pregătită de ploieșteanul Florin Ciupitu (Rapid București) și de brașoveanca Cristina Romilă (Sporting Ghimbav) a avut parte de cea mai dificilă grupă din faza preliminară. Jucătoarele tricolore au pierdut cu Germania, în două seturi, după care au cedat și duelurile cu Argentina, respectiv Franța, însă la shoot-out (aruncări de departajare).

Astfel, echipa României a ajuns în faza pentru locurile 9-16, evoluând în grupa de consolare.

Ei bine, în această fază, reprezentativa tricoloră a impresionat, câștigând toate cele trei partide disputate. Astfel, a bifat primele succese din istoria beach handball-ului românesc la un campionat mondial.

Joi, România a dispus de Uruguay, scor 2-1 (17-20, 17-14 / 8-2 la shoot-out), după care a învins și selecționata Indiei, scor 2-0 (20-10, 22-16).

În meciul cu Uruguay, Sofia Mureșan a fost principala marcatoare a tricolorelor, cu 18 puncte reușite (9 goluri/12 aruncări), urmată de Andrada Chirilă, cu 9 puncte (6/11), ambele de la CSȘ Viitorul Cluj. De asemenea, Denisa Pavel (Sepsi Sf. Gheorghe) a adăugat 6 puncte (3/4), iar ploieșteanca Diana Manole (Activ Prahova Ploiești) – 5p (3/4).

În duelul cu India, tot Sofia Mureșan a fost lidera României, cu 15 puncte (8/12), în vreme ce Diana Manole a încheiat cu 11 puncte (6/8), iar Elena Drăgoescu (Chimia Rm. Vâlcea) și prahoveanca de la Rapid, Laura Moga, au bifat câte 4 puncte (2/2, respectiv 2/3).

Romania beach handball
Captură video de la meciul din faza preliminară cu Germania, România este în atac

Astăzi, în ultima partidă a fazei, România s-a impus clar în disputa cu Hong Kong, scor 2-0 (23-9, 27-5), adjudecându-și grupa de consolare.

Diana Manole a avut o evoluție excelentă, cu 18 puncte (9/9), în vreme ce Sofia Mureșan a adăugat 12 puncte pentru România (6/11), Andrada Chirilă – 9 (5/5), iar Elena Drăgoescu – 8 (4/7).

Astfel, România a încheiat pe prima poziție a grupei, cu 6 puncte, fiind urmată de Uruguay – 4p, Hong Kong – 2p, India – 0p.

Mâine, în faza locurilor 9-16, echipa antrenată de Florin Ciupitu și Cristina Romilă va juca în compania ultimei clasate din Grupa Principală 2. Învingătoarea va continua, apoi, în faza locurilor 9-12, urmând să joace cu echipa care se va impune dintre India și Thailanda (a cincea clasată din Grupa Principală 1).

Foto: Federația Română de Handbal.

Împărtășește: