|

România – șase medalii la Cupa Mondială de Canotaj de la Lucerna

Zece echipaje a avut delegația României la cea de-a treia etapă din Cupa Mondială la Canotaj, care s-a desfășurat la Lucerna, în Elveția, între 8 și 10 iulie. Reprezentanții României au reușit să adune șase medalii, dintre care una de aur, două de argint și trei de bronz, performanțe care au adus țara noastră pe locul al cincilea în clasamentul pe medalii.

Prima clasată în această ierarhie a fost Marea Britanie, cu șase medalii de aur și câte o medalie de argint și una de bronz.

Germania s-a situat pe locul doi, cu două medalii de aur și două medalii de argint, în vreme ce Australia și Italia au ocupat locurile 3 și 4, cu o medalie de aur și cinci de argint, respectiv cu o medalie de aur, trei de argint și două de bronz.

Pentru România, singura medalie de aur a fost obținută de Simona Radiș și Ancuța Bodnar, în finala de dublu vâsle feminin.

Astăzi am avut șansa să ne comparăm cu adversarele. Suntem încă tinere și ne îmbunătățim după fiecare sesiune de antrenament. Vrem să ne îmbunătățit tot timpul, să lăsăm în trecut cursele care au fost și să privim mereu spre viitor.

Simona Radiș

Cele două medalii de argint au fost câștigate de Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, la patru rame feminin, și de Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu, la dublu rame feminin.

Pe a treia treaptă a podiumului s-au situat următoarele echipaje: 8+1 feminin, compus din Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroșan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu; patru vâsle masculin, compus din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache; patru rame masculin, compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci.

Foto: Federația Română de Canotaj.

Împărtășește: