|

România va avea o echipă în Rugby Europe Super Cup

România va avea o reprezentantă în a doua ediție a Rugby Europe Super Cup, competiție intercluburi, organizată de forul continental de specialitate, conform comunicatului remis de Uniunea Europeană de Rugby.

Romanian Wolves este o selecționată formată din jucători cu experiență, dar și tineri care sunt în vederea staffului tehnic al echipei naționale de seniori. Scopul principal al Lupilor este de a oferi oportunitatea jucătorilor români de perspectivă să crească și să facă pasul la nivelul internațional, în competițiile de seniori.

Antrenorul principal al Romanian Wolves este neo-zeelandezul Sosene Anesi, care, în prezent, este și antrenorul care se ocupă de pregătirea jucătorilor de treisferturi din echipa națională a României, precum și la CS Dinamo București.

„Selecționata Lupilor este o mare realizare pentru rugbyul românesc în ceea ce privește dezvoltarea acestuia. Cu ajutorul ei putem să creștem jucători, să-i ajutăm să își îmbunătățească nivelul oferindu-le meciuri puternice la nivel internațional, în plus putem astfel să creăm acea legătură cu echipele naționale de juniori pe care le avem, România U18 și România U20. Această selecționată a fost creată în 2004 și a fost cea mai bună platformă în ceea ce privește dezvoltarea rugbyului românesc în ultimii 30 de ani. Dacă este să ne raportăm la ea, în ultimii 18 ani, 96% dintre Stejari au jucat pentru Lupi, 48% dintre ei fiind jucători de U23. În participările în cupele europene, această selecționată a disputat 64 de meciuri, cu 15 victorii și un rezultat de egalitate.”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Ediția a doua a Super Cup va debuta în luna septembrie și va reuni la start 8 echipe, cluburi și francize, din țări emergente afiliate la Rugby Europe. Prima ediție, organizată în 2021, a fost câștigată de Black Lion, din Georgia, care a învins, în finală, pe Lusitanos, din Portugalia, cu 17-14.

În sezonul 2022, opt echipe vor participa la Super Cup. Acestea vor fi împărțite în două grupe geografice, est și vest, urmând să joace între ele, acasă și în deplasare, pentru ca apoi să urmeze fazele eliminatorii cu semifinalele, apoi finala mare și finala mică.

„Suntem încântați să urăm bun venit echipei Romanian Wolves în noua noastră competiție intercluburi. România reprezintă un punct cheie în dezvoltarea rugbyului european și după succesul primului sezon așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm această nouă echipă și dorim să felicităm federația pentru implicarea în acest proiect.”

Octavian Morariu, președintele Rugby Europe.

Echipele care s-au înscris până acum:
Grupa de Est: Black Lion (Georgia), Tel-Aviv  Heat (Israel), Romanian Wolves (România), *
* cea de-a patra echipă urmează să fie confirmată
Grupa de Vest: Brussels Devils (Belgia), Delta (Țările de Jos),  Lusitanos (Portugalia), Castilla Y Leon Iberians (Spania)

Foto: Rugby Europe.

Împărtășește: