| |

România – victorie, în penultima etapă a grupei de la Campionatul European de Baschet U18, Divizia B

Astăzi, echipa de baschet masculin U18 a României a disputat penultima partidă din grupa C preliminară de la Campionatul European – Divizia B, care se desfășoară în Prahova. După două victorii și o înfrângere, tricolorii antrenați de Cătălin Tănase au întâlnit, la Sala Olimpia, din Ploiești, selecționata Elveției, care bifase un singur succes în cele trei confruntări anterioare.

Echipa României s-a impus clar, după un joc pe care l-a controlat de la început, scorulul final de 93-52, pe sferturi 27-17, 21-13, 31-15, 14-7. Tricolorii s-au desprins încă din start și s-au achitat cu bine de sarcinile trasate de stafful tehnic, chiar dacă elvețienii au mai avut câteva tresăltări pe parcurs.

A fost o victorie colectivă, un joc în care toți componenții lotului tricolor au primit minute bune pe teren.

David Pătru a marcat cele mai multe puncte din tabăra României, încheind cu 15 puncte, la care a adăugat 4 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții.

De menționat ar mai fi Dragoș Lungu – 14 puncte (2/4 de la 3p), 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții; Andrei Oinaru – 13 puncte, 6 recuperări (2 ofensive), o intercepție; David Lăpuște – 10 puncte (2/2 de la 3p), 4 recuperări, 2 pase decisive; Lorenzo Diaconescu – 10 puncte, 4 recuperări, 2 capace, o intercepție; Tudor Șomăcescu – 9 puncte, 7 recuperări (3 ofensive), 3 pase decisive, o intercepție.

Statisticile complete ale meciului – aici.

Mâine, de la ora 18:00, tot la Sala Olimpia, din Ploiești, România va încheia seria meciurilor din grupa preliminară C, întâlnind Portugalia, meci deosebit de important pentru calificarea în sferturile de finală (fază în care vor avansa primele două clasate).

Rezultatele complete și clasamentul grupelor – aici.

Foto: FIBA

Împărtășește: