|

România, victorioasă în tiebreak cu Elveția, în penultima etapă a grupei de calificare la Campionatul European de Volei

Naționala de volei masculin a României a evoluat, astăzi, în penultima etapă a Grupei G din preliminariile Campionatului European de anul viitor. Reprezentativa antrenată de Sergiu Stancu a întâlnit, la Galați, selecționata Elveției, în duelul retur pentru supremația grupei. În tur, elvețienii se impuseseră, în tiebreak.

Echipa României a reușit să câștige, de asemenea, în tiebreak, la capătul unui meci de aproape două ore.

Tricolorii și-au adjudecat actul inaugural cu scorul de 25-22, un set controlat de Cristi Bartha și co., Elveția conducând o singură dată, la început, cu 1-0.

În setul secund, elvețienii au preluat controlul din a doua jumătate, grație unui atac exact (70% procentaj de reușită), reușind să se impună, cu scorul de 25-17.

A urmat un act dominat de România, care a profitat și de un joc neinspirat al oaspeților (care au avut 15% procentaj la recepție și 32% în atac), tricolorii câștigând cu scorul de 25-19, asigurându-și, astfel, un punct în clasament.

Setul al patrulea a avut o evoluție similară cu aceea din actul secund, Elveția preluând inițiativa în partea secundă (de la 14-14, a punctat de șase ori la rând, desprinzându-se decisiv), impunându-se cu scorul de 25-18, împingând, astfel, meciul în tiebreak.

În actul decisiv, ambele echipe au condus, însă România a fost cea care s-a desprins, la momentul potrivit, exact pe final. De la 11-11, tricolorii au încheiat cu patru puncte la rând, închizând setul la 15-11, adjudecându-și victoria cu scorul de 3-2.

Astfel, echipa României a preluat conducerea în clasamentul grupei, având setaveraj mai bun decât Elveția (cu care se află la egalitate de puncte), și este la un pas de calificarea la turneul final al competiției continentale.

Liderii României au fost Marian Bala – 18 puncte (16/27 în atac – 59%, 2 ași; 44% recepție pozitivă – 16 preluări) și Rareș Bălean, care a avut o contribuție decisivă în ultimele trei seturi – 16 puncte (13/19 – 68%, 2 blocaje, un as).

Statisticile complete – aici.

România va disputa ultimul meci din grupă sâmbătă, 20 august, pe terenul Albaniei.

Foto: CEV

Împărtășește: