Șah > Valentina Tentu s-a impus la concursul naţional „Open Lugoj”

În perioada 25-28 mai, la Clubul Copiilor din Lugoj s-a desfăşurat a treia ediţie a concursului naţional de şah „Open Lugoj”, rezervat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani. La competiţie a participat şi o echipă din Prahova de la Clubul Copiilor Breaza, condusă de profesorul Cătălin Dobrin, care a fost prezentă cu trei fete: Valentina Tentu, Andreea Irimia şi Gabriela Nistor.

De menţionat că toate cele trei concurente sunt legitimate la CS Petrolul Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Pepene.

La concursul de la Lugoj s-a alcătuit un singur clasament, la şah rapid, fetele şi băieţii participând împreună. Medaliată cu bronz la ediţia desfăşurată în aprilie a Campionatului naţional, Valentina Tentu (10 ani) s-a impus fără probleme, câştigând competiţia cu 6,5 puncte din 7 posibile. Sora mai mică a Valentinei, Gabriela Nistor, şi-a adjudecat victoria la categoria sa de vârstă – 8 ani, clasându-se pe locul şase în clasamentul general, cu 4,5 puncte acumulate. De precizat că şi Gabriela a fost medaliată cu bronz la ediţia din aprilie a competiţiei naţionale.

Andreea Irimia a obţinut menţiune la categoria fete – 10 ani, clasându-se pe locul al patrulea.

Împărtășește: