Şah > Victorii pentru ploieşteni, la Cupa Radio România

Micuţii şahişti ploieşteni continuă să se remarce la nivel naţional, cea mai recentă performanţă deosebită a acestora înregistrându-se la întrecerea desfăşurată la Bucureşti: Cupa „Radio România”. La competiţie au participat 70 de sportivi, cu vârste de până la 12 ani, printre care s-au numărat şi reprezentanţi de la CS Petrolul Ploieşti şi CSU Ploieşti.

Lupta pentru victorie în clasamentul general a fost foarte aprigă, trei sportivi încheind concursul la egalitate de puncte (7,5). În urma departajării finale, Radu Fluerariu, de la CSU Ploieşti, a fost desemnat învingător, înaintea sportivilor Radu Năstase (CS Snagov) şi Robert Stancu (CS Otopeni).

Radu Fluerariu
Radu Fluerariu

Clubul Sportiv Petrolul a avut două reprezentante care au câştigat la categoriile lor de vârstă. Valentina Tentu s-a impus la categoria fetelor 12 ani, deşi are numai 10 ani, reuşind, totodată, să se situeze pe locul 11 în ierarhia generală, adunând şase puncte.

Sora mai mică a acesteia, Gabriela Nistor (8 ani), îi calcă pe urme, câştigând la categoria 10 ani, cu 5,5 puncte.

De asemenea, Andrei Drăgulin (10 ani) s-a situat pe locul al doilea la categoria băieţi 10 ani, clasându-se pe poziţia 16 în ierarhia finală, cu 5,5 puncte. Cel de-al patrulea sportiv al grupării petroliste, Alexandru Ciobanu, a ocupat locul al patrulea la categoria băieţi 10 ani.

Împărtășește: