Sergei Bubka, în vizită la sportivii ucraineni care se pregătesc la Izvorani

Președintele Comitetului Olimpic din Ucraina, Sergei Bubka, membru CIO, a realizat o vizită la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani. Unul dintre legendele atletismului mondial, Sergei Bubka a luat pulsul sportivilor din țara sa, găzduiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

În urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, Comitetul Internațional Olimpic a decis realizarea unui fond de solidaritate pentru a ajuta sportivii ucraineni să-și continue pregătirea în diverse părți ale lumii. În prezent, aproximativ 3000 de sportivi și antrenori ucraineni se pregătesc forțat în alte state, printre care se numără și România.

La complexul sportiv de la Izvorani, se află în pregătire sportivi ucraineni din lotul național de baschet masculin, scrimeri de la un club din Nikolaev, campioni juniori la triatlon, precum și sportivi din lotul de sambo.

Sergei Bubka i-a încurajat pe sportivii din țara sa, pentru a găsi puterea de a-și continua activitatea sportivă, chiar și în condițiile în care viața le-a fost afectată profund.

La întâlnire, au fost prezenți și componenții lotului României de baschet 3×3, care se pregătesc la Izvorani.

Totodată, Sergei Bubka a mulțumit conducerii COSR, președintelui Mihai Covaliu și lui George Boroi, secretar general, pentru tot ajutorul oferit sportivilor ucraineni și modul în care Mișcarea Olimpică din România s-a implicat în această Misiune Umanitară pe care Comitetul Internațional Olimpic o susține pentru a oferi sportivilor ucraineni șansa de a-și continua pregătirea.

La eveniment au mai participat, pe lângă reprezentanții COSR, și Carmen Tocală, președinte FR Baschet, Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă, și Viorel Gâscă, președintele Federației Române de Sambo.

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Împărtășește: