|

Simone Tempestini și Sergiu Itu, pe al optulea loc în etapa ERC din Canare

Echipajul românesc format din Simone Tempestini (pilot) și Sergiu Itu (navigator) a fost prezent la startul celei de-a treia etape a Campionatului European de Raliuri. Runda s-a desfășurat în Insulele Canare, Spania, iar reprezentanții tricolori participau după ce, în etapa anterioară, în Portugalia, se situaseră pe a patra poziție a ierarhiei.

De această dată, au încheiat pe locul al optulea în clasamentul general, la categoria echipajelor eligibile în ierarhia ERC.

La capătul celor 13 probe speciale programate, Tempestini și Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) au înregistrat o întârziere de 2:05.2 minute față de învingători, spaniolii Nil Solans și Marc Marti (Volkswagen Polo Rally2), câștigători și în prima rundă a campionatului.

Podiumul în etapa din Spania a fost completat de E. Llarena/S. Fernandez (Spania, Skoda Fabia Rally2 Evo; +11.2 secunde), respectiv de Y. Bonato/B. Boulloud (Franța, Citroen C3 Rally2; +11.2 sec.).

În urma etapei din Spania, Tempestini ocupă locul al șaselea în clasamentul general, cu un total de 32 de puncte. Primele cinci poziții sunt ocupate de Efren Llarena (Spania, 70p), Nil Solans (Spania, 65p), Armindo Araujo (Portugalia, 45p), Alberto Battistolli (Italia, 35p), Javier Pardo (Spania, 33p).

Rezultatele complete – aici.

„Nu a fost un raliu strălucitor pentru noi. Am încheiat pe 8 în clasamentul ERC. Probele ne-au plăcut, și a fost un raliu frumos, însă nu am simţit că este o cursă în care putem să ne luptăm cu adevărat pentru primele locuri. Probă după probă, am încercat să facem câteva modificări la setup-ul maşinii, ca să avem mai multă încredere. Am reușit să creștem ritmul și să devenim mai competitivi, însă tot am fost departe de cea ce ne-am fi dorit. Toate cele învățate aici le vom folosi la următoarele etape pe asfalt în ERC, unde vom încerca să fim prezenți.”

Simone Tempestini

Foto: Pagina oficială de Facebook – Simone Tempestini.

Împărtășește: