Sorin Buta
|

Sorin Buta – ales vicepreședinte al Federației Internaționale de Sanie, pentru pistă naturală

Al 70-lea Congres al Federației Internaționale de Sanie a avut loc, la finalul săptămânii trecute, la Hall în Tirol (Austria), lângă Innsbruck. În cadrul evenimentului, duminică, 19 iunie, au avut loc și alegerile pentru echipa care să conducă forul internațional în următorii patru ani, reprezentanți din cadrul a 32 de națiuni membre fiind prezenți.

Președintele Federației Române de Bob și Sanie (FRBS), Sorin Buta, a fost ales vicepreședinte pentru pistă naturală. Fost deputat și primar al orașului Câmpulung (Argeș), Sorin Buta a avut doi contracandidați pentru funcția din cadrul Federației Internaționale de Sanie: Geoff Balme (Noua Zeelandă) și Leander Moroder (Italia).

În primul tur, președintele forului național de specialitate a primit 16 voturi, în vreme ce Moroder a avut 11, iar Balme – 5. S-a ajuns în turul doi de scrutin, unde Sorin Buta a primit 20 de voturi din 32, fiind ales, astfel, să-l succeadă pe Peter Knauseder, care nu a mai candidat, după ce fusese ales în 2014.

De asemenea, în Comitetul Executiv al forului internațional de sanie a fost aleasă și Sorina Țicu, secretar general al Federației Române de Bob și Sanie.

În funcția de președinte al Federației Internaționale de Sanie a fost reales Einar Fogelis, din Letonia.

Sorina Țicu
Sorina Țicu

Campionatele Mondiale de Sanie pe pistă naturală, organizate pentru a doua oară în România

În cadrul Congresului de la Hall, România a fost aleasă să găzduiască ediția din 2023 a Campionatelor Mondiale pe pistă naturală, la Vatra Dornei.

O prezență devenită deja tradițională în calendarul Cupei Mondiale pe pistă naturală, Vatra Dornei a mai găzduit și ediția din 2017 a Campionatelor Mondiale.

Foto: Federația Internațională de Sanie.

Împărtășește: