| |

Sportivii din Berceni, pe podium la un nou turneu internațional U17 la badminton

Timp de trei zile, la Mödling, în Austria, Luca Pandele și Denisa Muscalu, sportivi de la Clubul Sportiv Comuna Berceni, s-au luptat pentru medalii la Austrian International U17, la badminton. Concursul organizat de federația austriacă de badminton, inclus în circuitul U17 Badminton Europe, a avut la start sportivi din 12 țări, pe tablouri de câte 64 de jucători.

Elevii antrenorului Adrian Basarabeanu au reușit să aducă noi performanțe în palmaresul clubului din Berceni, precum și al României, adjudecându-și medaliile de argint la simplu masculin și la dublu mixt.

La simplu masculin, Luca-Ștefan Pandele (cap de serie nr. 2) a ajuns în finală după un parcurs în care, în cele cinci meciuri disputate, a cedat numai două seturi (în sferturi, cu Nikolas Kokosis – Cipru, cap de serie nr. 13; în semifinale, cu Pascal Cheng – Austria, cap de serie nr. 4).

În finală, Luca Pandele a cedat cu ucraineanul Fedir Tiurin, scor 21-15, 18-21, 19-21, sportiv care a avut un parcurs remarcabil – a învins, până în finală, favoriții 3, 5, 6 și 11.

La dublu mixt, Luca-Ștefan Pandele și Denisa-Maria Muscalu (capi de serie nr. 2) au câștigat tot medaliile de argint, după o finală pierdută în favoarea polonezilor Krzysztof Podkowinski și Maja Janko, scor 21-19, 12-21, 16-21, care îi eliminaseră, în sferturi, și pe principalii favoriți ai turneului.

Denisa Muscalu a mai participat și la simplu feminin și la dublu feminin (alături de Laura Constantin, din București), unde s-a oprit în optimile de finală, respectiv sferturile de finală.

Rezultatele complete – aici.

Împărtășește: