Sportul riscă să ajungă la reanimare

Situaţia în sportul românesc nu este foarte îmbucurătoare. Chiar dacă mulţi sportivi au reuşit performanţe remarcabile, în ultima vreme, lucrurile nu se îndreaptă în direcţia normală.

Spre exemplu, există numeroşi campioni naţionali sau medaliaţi în competiţii internaţionale care, pur şi simplu, nu au asigurată decât o indemnizaţie de până la 500 de lei pe lună. Iar această sumă de bani se acordă numai pentru rezultate deosebite.

În asemenea condiţii se pregătesc sportivi aflaţi în loturile naţionale, care reprezintă cu succes România pe plan internaţional. Mai mult, ei sunt nevoiţi să concureze împotriva unor sportivi care au asigurate, pe lângă o stabilitate financiară, şi condiţii de pregătire mult superioare.

Chiar şi aşa, cu ceva talent şi prin multă muncă anumiţi atleţi au dovedit că se poate ajunge sus, la vârful performanţei sportive. Dar, dacă nu primesc sprijin la momentul oportun, toată munca depusă de aceştia este în van, iar performanţele se pot risipi. Pentru că sportul este o competiţie al cărei deznodământ, de multe ori, se decide în afara arenei de concurs, în orele de pregătire fizică, de recuperare, de pregătire psihică.

Iar dacă nu se vor lua măsuri pentru ca lucrurile să se remedieze, atunci sportul românesc va ajunge, cu siguranţă, la reanimare, de unde cu greu va mai putea fi readus la viaţă.

Împărtășește: