| |

Steluțele gimnasticii ritmice pot fi admirate la Ploiești

Cea de-a treia ediție a concursului internațional de gimnastică ritmică Rhythmic Star, organizat de Clubul Sportiv Municipal Ploiești, va avea loc în acest final de săptămână, la Sala Olimpia, din Ploiești.

La această ediție sunt înscrise peste 130 de sportive, de la 14 cluburi din România, precum și de la un club din Italia (Armonia d’Abruzzo, antrenoare Ivanka Ivanova), dar și din echipa națională a statului Kuweit, de care se ocupă antrenoarea Irina Kovalchuk, care are în palmares, printre altele, ca sportivă, medalia de argint la Campionatele Mondiale, cu echipa Ucrainei.

De menționat că, printre participante, se regăsește și Amalia Lică (ACS Dandri), gimnastă care, în luna iunie, a devenit prima sportivă din România care a cucerit medalia de aur la un Campionat European, adjudecându-și titlul continental la junioare la proba de măciuci, după ce devenise, anterior, și vicecampioană în concursul pe echipe, alături de Christina Drăgan.

De la clubul organizator, antrenoarele Simona Puiu și Liliana Băescu vor avea zece sportive în concurs, în frunte cu Sabina Enache, Miruna Ciocîrlan și Anisia Drăgan (prezente sau care au fost în loturile naționale, descoperite și formate la clubul ploieștean, ajunse, acum, la vârsta de seniorat).

De la CSM Ploiești vor mai participa Elena Murărescu (13 ani), Delia Stroe, Ingrid Gavril (11 ani), Ştefania Puiu (10 ani), Giulia Stoian, Nectaria Stoica (9 ani), Alessia Trandafir (8 ani), iar pe lista arbitrelor se regăsește și Denisa Stoian, fostă sportivă a clubului ploieștean, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de Tineret.

Concursul este sprijinit de sponsorii Editura EDU, Criando Business Line, D-Toys Roovi şi Acuarello.

Programul competiției și mai multe detalii – aici.

Foto: Mihail Oprescu – CSM Ploiești

Împărtășește: