Tenis > Eliminată la simplu, în semifinale la dublu

Jucătoarea ploieşteană Mădălina Gojnea a trecut peste ratarea calificării pe tabloul principal la Roland Garros, iar săptămâna aceasta participă la turneul de tenis de la Marseille, dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari.

În proba de simplu, aceasta a ajuns până în turul al doilea, după ce a învins-o, în runda inaugurală, pe Nina Bratchikova (locul 146 în clasamentul mondial), din Rusia, cu scorul de 4-6, 7-6(4), 6-0. Însă, a pierdut, apoi, cu favorita numărul patru la câştigarea turneului, jucătoarea din Franţa – Pauline Parmentier (locul 88 WTA).

Disputa a fost extrem de echilibrată, Mădălina fiind foarte aproape de a realiza o surpriză, dar a cedat în setul decisiv cu 5-7, după ce în primele seturi fiecare jucătoare şi-a adjudecat câte un act cu scorul de 6-4.

Chiar dacă a fost eliminată la simplu, Gojnea şi-a continuat participarea la turneul de la Marseille, în proba de dublu, la care a făcut echipă cu Laura Andrei. Cele două au reuşit performanţa de a pătrunde în careul de aşi ai turneului, după ce au trecut, în primul tur, de Estelle Cascino/Lea Tholey (Franţa), prin abandon, iar, în sferturile de finală, s-au impus în meciul cu Julia Cohen (SUA)/Victoria Larriere (Franţa), cu scorul de 2-6 6-3 [10-3].

În semifinale, Gojnea şi Andrei le vor întâlni pe jucătoarele Sandra Klemenschits (Austria) şi Tatjana Malek (Germania), favoritele cu numărul doi la câştigarea turneului. În cealaltă semifinală, se întâlnesc cuplurile Irina Begu (România)/ Nina Bratchikova (Rusia), cap de serie numărul unu, şi Anastasia Pivovarova (Rusia)/Anastasia Yakimova (Belarus).

Ultima prezenţă a Mădălinei Gojnea în semifinalele unui turneu la dublu s-a înregistrat anul trecut, în octombrie, la turneul de 75.000 de dolari, de la Tokyo, din Japonia, când, făcând pereche cu Irina Begu, aceasta a acces chiar în ultimul act.

Jucătoarea ploieşteană ocupă, în prezent, locul 160 în clasamentul mondial, la simplu, în timp ce la dublu se află pe poziţia 306.

credit foto: olimpiatenis.ro

Împărtășește: