Tenis > Mădălina Gojnea încearcă să revină pe traiectorie ascendentă

Jucătoarea ploieşteană de tenis Mădălina Gojnea este a şaptea sportivă din România în clasamentul mondial WTA, ocupând locul 160. Aceasta se află în coborâre cu patru poziţii în ultimele trei săptămâni, din cauza, în principal, a ratării calificării pe tabloul pincipal la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros.

În prima parte a anului, Mădălina a continuat să impresioneze după revenirea în circuitul profesionist din sezonul precedent, avansând de pe poziţia 215 până aproape de primele 150 de locuri mondiale.

În această săptămână, jucătoarea ploieşteană încearcă să revină pe traiectoria ascendentă în clasamentul WTA, participând la turneul de la Marseille, din Franţa, dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari. Aceasta urma să o întâlnească în primul tur al competiţiei pe jucătoarea rusă Nina Bratchikova (locul 146 WTA), partenera de dublu a Irinei Begu, din România, alături de care formează principala pereche favorită la câştigarea turneului. În cazul unei victorii, Mădălina s-ar întâlni cu a patra favorită – Pauline Parmentier (locul 88 WTA), din Franţa.

Gojnea participă şi la turneul de dublu de la Marseille, făcând echipă cu Laura Andrei. În primul tur, acestea le vor întâlni pe junioarele din Franţa – Estelle Cascino şi Lea Tholey, beneficiare ale unui wild card.

credit foto: olimpiatenis.ro

Împărtășește: