Tenis > O săptămână cu un tenis de calitate pentru Mădălina Gojnea

Jucătoarea de tenis Mădălina Gojnea s-a oprit în sferturile de finală ale turneului ITF de la Poitiers, din Franţa, dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari. Calificată pe tabloul principal după două victorii, cu Estelle Cascino (Franţa) şi Sofia Shapatava (Georgia), aceasta a reuşit rezultate foarte bune, învingând două sportive clasate între primele 100 din lume.

În primul tur, Gojnea a reuşit cea mai mare surpriză a turneului, câştigând confruntarea cu favorita a şasea, suedeza Sofia Arvidsson, situată pe locul 63 WTA şi învingătoarea de anul trecut a competiţiei din Hexagon. Mădălina s-a impus în numai două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3.

În optimi, sportiva prahoveană, care se afla pe locul 185 înaintea turneului, a învins-o pe Evgeniya Rodina, din Rusia, clasată pe poziţia 95 în ierarhia mondială. După ce a pierdut primul act, cu scorul de 6-3, a reuşit să se mobilizeze mai bine, adjudecându-şi următoarele două seturi, cu 6-2, 6-3, şi calificându-se în sferturile de finală.

Parcursul bun din Franţa al Mădălinei s-a oprit, însă, în disputa cu reprezentanta gazdelor, Irena Pavlovic (locul 249 WTA), care a reuşit, în sferturi, să treacă de principala favorită a întrecerii, Petra Cetkovska, din Cehia, aflată pe locul 30. După un set adjudecat de Gojnea, cu 6-3, Pavlovic a revenit, fiind susţinută şi de publicul prezent, adjudecându-şi următoarele seturi, cu 6-2, 6-4, calificându-se în careul de aşi. De menţionat că Mădălina Gojnea a condus cu 4-1 în setul decisiv.

Despre meciul cu Pavlovic şi parcursul de la turneu, jucătoarea ploieşteană ne-a mărturisit:

„După primul set, a început să rişte mai mult şi să joace mai bine. Totuşi, am fost aproape să câştig. Asta e. Rămân, însă, cu bucuria că am făcut un turneu bun, am câştigat în faţa a două jucătoare dintre primele o sută din lume. Bineînţeles că am şi un regret că am fost aproape de semifinală, dar mergem mai departe. Deja sunt în Germania pentru a juca la un turneu de 50.000 de dolari”.

Gojnea a fost prezentă şi pe tabloul principal la dublu, făcând pereche cu Anne Kremer, din Luxemburg. Acestea au pierdut în primul tur, în confruntarea cu perechea Sofia Arvidsson/Irena Pavlovic, scor 2-6, 5-7.

Pentru prezenţa în sferturile de finală de la Poitiers, Mădălina Gojnea va primi 40 de puncte în clasamentul mondial, urmând să revină în apropierea locului 160 WTA. Săptămâna viitoare, ea va evolua la turneul de la Ismaning, lângă Munchen, din Germania, la care a fost acceptată direct pe tabloul principal şi la care principală favorită va fi, conform listei oficiale publicată pe site-ul forului internaţional, Sofia Arvidsson.

Later edit: Turneul de la Poitiers a fost câştigat de către japoneza Kimiko Date-Krumm, care a învins-o în finală pe Elena Baltacha (singura favorită calificată în careul de aşi, cap de serie nr. 3), scor 7-6 (3), 6-4. Baltacha o învinsese, în semifinale, pe Irena Pavlovic, scor 7-6(8), 6-1, iar Date-Krumm – pe Regina Kulikova, din Australia, scor 6-0, 2-6, 6-3.

Împărtășește: