Tenis > Semifinală în Bronx, pentru Mădălina Gojnea

Jucătoarea ploieşteană de tenis Mădălina Gojnea a reuşit să urce nouă poziţii în clasamentul WTA, după ce, săptămâna trecută, a ajuns până în semifinalele turneului ITF disputat la Bronx, în New York (Statele Unite ale Americii). Aflată pe locul 167 în clasamentul mondial, înaintea turneului, Mădălina a fost cap de serie numărul opt al competiţiei americane, dotată cu premii în valoare de 50.000 de dolari.

Sportiva ploieşteană nu a avut probleme în primele două tururi, trecând uşor de jucătoarele Kumiko Iijima (Japonia, 207 WTA), scor 6-1, 6-0, şi Kristina Mladenovic (Franţa, 201 WTA), scor 6-2, 6-1. În sferturile de finală a întâmpinat o rezistenţă mai mare din partea celei de-a treia favorite a turneului, Romina Oprandi (Italia, 134 WTA), însă doar în setul secund, pierdut cu scorul de 5-7. În primul şi în ultimul set, Mădălina s-a impus cu acelaşi scor: 6-0, calificându-se în penultimul act al întrecerii.

Pentru un loc în finală, Gojnea s-a confruntat cu a doua favorită a competiţiei – Andrea Hlavackova (Cehia, 127 WTA). Jucătoarea ploieşteană a început în aceeaşi manieră ca în semifinale, câştigând cu scorul de 6-0 primul set. Însă, sportiva din Cehia a revenit, adjudecându-şi următoarele două seturi, cu scorul de 6-3, avansând în finala turneului. Hlavackova avea să câştige, în cele din urmă, turneul, după victoria din ultimul act în confruntarea cu principala favorită – Mona Barthel (Germania), cu scorul de 7-6 (8), 6-3.

În urma prezenţei în semifinale, Mădălina Gojnea a câştigat 32 de puncte în clasament şi 2.185 de dolari, urcând până pe locul 158 în ierarhia mondială.

Aceasta a participat, la turneul din Bronx, şi la proba de dublu, la care a făcut pereche cu Anne Kremer, din Luxemburg. Însă, a pierdut în primul tur, în confruntarea cu echipa australiană Casey Dellacqua/Olivia Rogowska, scor 2-6, 2-6.

Mădălina se pregăteşte pentru participarea la US Open, ultimul turneul de Mare Şlem al anului, care va începe la finalul lunii, la New York.

Împărtășește: