Transcarpathians – eveniment caritabil în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități

Ajuns la ediția a doua, Transcarpathians – trecem munţii de dragul lor este un eveniment organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru sprijinirea activității Fundației Rafael Codlea, care încearcă să ofere o viață mai bună celor aproape 100 de copii și adulți cu dizabilități pe care îi are în grijă.

Inițiator al evenimentului este Bogdan Coman, fost campion național la ciclism, care iubește provocările și aventura.

Sportiv de performanță, implicat în mai multe evenimente caritabile și, mai nou, realizator al unui podcast despre oamenii din ciclism, Bogdan Coman consideră că nimic nu se poate realiza în viață fără a avea o echipă în jur.

Despre implicarea în evenimentul de la finalul anului, acesta a spus următoarele:

„Despre Fundația Rafael am aflat în 2018, când am participat la unul dintre evenimentele pe care le organizează pentru a aduna fonduri. Am fost de-a dreptul impresionat de munca neostenită pe care cei implicați acolo o depun pentru a aduce bucurie beneficiarilor Fundației.

Fiind sportiv de performanță mi-am zis că munca mea de zi cu zi trebuie să aducă plus-valoare în viața oamenilor. Așa am ajuns să inițiez un astfel de eveniment”.

Dacă anul trecut evenimentul a presupus un maraton de mers cu bicicleta (aproape 700 de kilometri, în 24 de ore), ediția de anul acesta constă în parcurgerea (alergare sau mers) unui traseu care trece peste Masivul Piatra Mare şi, de două ori, peste Masivul Postăvarul, însumând 60 de kilometri şi 3.400 metri diferență de nivel (traseul – aici).

Startul este programat în data de 2 decembrie, ora 7.00, de la Dâmbul Morii (Săcele).

Oricine dorește se poate alătura provocării, indiferent dacă alege să parcurgă tot traseul sau numai o parte a sa.

Pentru cei care nu reușesc să ajungă la fața locului, există și proba virtuală a evenimentului: 60 de km de parcurs în 8 zile (din 2 până în 9 decembrie).

Participanții nu vor plăti taxă, dar sunt invitați să își creeze câte o pagină pe platforma Galantom (organizatorii vor oferi suport tehnic), cu ajutorul căreia se vor putea strânge cât mai multe fonduri pentru cauza evenimentului.

De asemenea, pentru cei care nu pot lua parte activă la eveniment, dar doresc să susțină moral efortul celor care vor participa și financiar terapiile persoanelor cu dizabilități din cadrul Fundației Rafael Codlea, a fost creată o pagină unde pot oferi donații – link aici.

Împărtășește: