|

Velierul românesc Tetraktys – al șaptelea în clasa IRC, la sosirea primei ambarcațiuni din Aegean 600

Organizată de Hellenic Offshore Racing Club (Grecia), cursa de yachting offshore Aegean 600, aflată la a doua ediție, se apropie de final, prima ambarcațiune trecând linia de sosire de aproximativ o oră.

Printre participanți se află și un velier românesc – Tetraktys (Figaro 2), condus de Bogdan Hrehorciuc (CS Electrica Balkan), cel care este și deținătorul bărcii, fiind, totodată, instructor în cadrul SetSail NauticSchool.

Startul s-a dat pe 10 iulie, iar astăzi, după două zile, 5 ore, 36 de minute și 40 de secunde, superyachtul multihull Allegra (Elveția, Adrian Keller) a trecut linia de sosire, navigând 649 de mile marine.

Velierul românesc Tetraktys se afla pe locul 11 în clasamentul general Line Honours (în care se ia în calcul poziția din cursă, fără adăugarea de handicap în funcție de tipul de ambarcațiune) și pe locul 7 în clasa IRC (prima ambarcațiune dintre cele de IRC2), după ce parcursese 375 de mile marine și mai avea de navigat 247 de mile până la sosire, conform datelor provizorii.

Sosirea bărcii cu pavilion românesc este estimată în dimineața zilei de 14 iulie.

Evoluția cursei poate fi urmărită aici.

Foto: Nikos AlevromytisAegean 600

Împărtășește: