|

Velierul Tetraktys – pe locul al patrulea la clasa ORC, la Aegean 600

După trei zile, 20 de ore, 55 de minute și 54 de secunde, velierul românesc Tetraktys, condus de Bogdan Hrehorciuc (CS Electrica Balkan), a ajuns la sosire în cursa offshore de yachting Aegean 600.

Întrecerea organizată de Hellenic Offshore Racing Club (Grecia) este la a doua ediție și a avut la start 26 de echipe, Tetraktys fiind singura prezență românească a acestei ediții (a participat și anul trecut) și singura barcă Figaro din competiție (de a doua generație).

După ce s-a aflat și în luptă pentru un loc în primele 10 locuri la Line Honours (în care se ia în calcul poziția din cursă, fără adăugarea de handicap în funcție de tipul de ambarcațiune), velierul Tetraktys a ajuns al 13-lea la sosire, parcurgând 645 de mile marine.

Conform rezultatelor oficiale provizorii, reprezentanții României au ocupat locul al patrulea la clasa ORC (prima ambarcațiune din ierarhie de ORC2) și locul al șaptelea la clasa IRC (a doua ambarcațiune dintre cele de IRC2).

Prima ambarcațiune care a ajuns la sosire a fost Allegra (Adrian Kellerp – driver, Paul Larsen – skipper), un super yacht multihull, care s-a impus și la clasa sa, MOCRA, la care au participat patru echipaje.

Atât la clasa ORC, cât și la IRC, pe prima poziție s-a situat Hagar V (Italia/Scuderia 65 – skipper Gregor Stimpfl).

Am încheiat cu opt ore mai bine decât anul trecut, dar a fost o cursă foarte grea. Insulele au un impact foarte mare asupra vântului, nu ești niciodată sigur de ceea ce se va întâmpla.

Bogdan Hrehorciuc, deținător și skipper Tetraktys

Mai multe detalii – aici.

Foto: Nikos AlevromytisAegean 600

Împărtășește: