|

Victorie de trei puncte pentru România, în ultimul meci al turului grupei din preliminariile EuroVolley 2023

După punctul obținut pe terenul Elveției, echipa națională de volei masculin a României a evoluat, astăzi, la Galați, în compania Bosniei și Herțegovinei, în finalul turului Grupei G din preliminariile EuroVolley 2023.

Naționala antrenată de Sergiu Stancu s-a impus în patru seturi, după 96 de minute de joc, scor 25-20, 19-25, 25-16, 25-20.

Astfel, România a acumulat 7 puncte, cu două victorii (cu Albania, 3-0, și cu Bosnia și Herțegovina, 3-1) și o înfrângere (cu Elveția, 2-3).

De menționat că tricolorii vor începe de mâine returul, tot pe teren propriu. Asta deoarece partida retur cu Bosnia și Herțegovina, programată inițial sâmbătă, la Sarajevo, va avea loc mâine, tot la Galați, de la ora 17:00.

Conform comunicatului Federației Române de Volei: „Modificarea a apărut din cauza imposibilității echipei noastre de a ajunge la Sarajevo, din motive independente de Federația Română de Volei. Compania la care erau cumpărate biletele de avion a anunțat marți seară că respectiva cursă a băieților noștri a fost anulată și că nu poate oferi nici o altă soluție alternativă.
Cum delegația Bosniei și Herțegovinei se afla deja la Galați pentru partida de miercuri, s-a luat legătura cu conducătorii Federației din această țară și apoi am primit acceptul Confederației Europene de Volei (CEV), care și-a dat acordul pentru disputare și a celui de-al doilea meci dintre cele două echipe la Galați, joi”.

Foto: CEV

Împărtășește: