|

Vlad Dascălu, al optulea în clasamentul mondial de mountain bike cross country

După un sezon în care se afla, la un moment dat, aproape de prima poziție, ciclistul român Vlad Dascălu ocupă locul al optulea în clasamentul Uniunii Cicliste Internaționale la mountain bike cross country Elite.

Ajuns la vârsta de 25 de ani, ciclistul echipei Trek Factory – campion mondial la U23, în 2019 – are 1497 de puncte în clasamentul UCI la zi, ocupând locul al optulea, la aproape 500 de puncte de primul clasat (1994p), David Valero Serrano – campionul Spaniei și vicecampion mondial.

Campion al României la ambele probe de cross country (pe distanță olimpică și pe traseu scurt), Vlad Dascălu a reușit, anul trecut, trei clasări pe podium în etapele de Cupă Mondială, la proba olimpică (un loc 2 și două locuri 3).

La finalul lunii iulie, Vlad ajunsese chiar pe locul secund al clasamentului mondial, având, atunci, 1829 de puncte, fiind la 236 de puncte de legendarul elvețian Nino Schurter (campion olimpic, de zece ori campion mondial și de opt ori câștigător al Cupei Mondiale).

În prezent, în ierarhia mondială, după Valero Serrano, locurile 2 – 7 sunt ocupate de Luca Braidot (Italia – 1939 puncte), Titouan Carod (Franța – 1875p), Nino Schurter (Elveția – 1866p), Filippo Colombo (Elveția – 1631p), Martin Vidaurre Kossmann (Cehia – 1547p), Alan Hatherly (Africa de Sud – 1530p).

Foto: Vlad Dascălu

Împărtășește: