Vlad Dascălu
|

Vlad Dascălu, pe locul 4 în a patra etapă a Cupei Mondiale de MTB cross-country

După ce s-a clasat al doilea în cursa scurtă, disputată vineri, ciclistul român Vald Dascălu nu a reușit să prindă podiumul și în proba olimpică de cross country din cadrul celei de-a patra etape a Cupei Mondiale. Totuși, campionul național de XCO s-a aflat printre protagoniștii de la nivel înalt și în această probă de la competiția desfășurată la Leogang, în Austria.

Vlad Dascălu s-a numărat printre cicliștii din frunte, în prima jumătate a cursei, chiar conducând de mai multe ori, inclusiv la intrarea în turul al doilea. Însă, în turul al treilea, elvețienii Mathias Fluckinger și Nino Schurter (campionul mondial în exercițiu) s-au desprins, doar campionul Africii de Sud, Alan Hatherly, reușind să se mențină aproape de aceștia, undeva la 8-10 secunde în urmă.

Vlad Dascălu și campionul Franței, Maxime Marotte, au rămas la 20-30 de secunde de primii doi, în lupta pentru locul 4.

Ecarturile s-au menținut în mare parte între primii cinci, care s-au distanțat de restul concurenților, până în ultimul tur. Fluckinger a avut mai multe resurse pe final față de compatriotul său, pe care l-a lăsat în urmă în ultimele sute de metri, trecând primul linia de sosire, la șase secunde înaintea lui Schurter.

În ultimul tur, Alan Hatherly a scăzut ritmul, văzând că nu-i poate prinde pe elvețieni, sosind cu o întârziere de 39 de secunde. Vlad Dascălu, care l-a lăsat în urmă pe Marotte imediat la trecerea în ultimul tur, a fost aproape de a-l ajunge pe sud-african spre final, însă a sosit al patrulea, la șase secunde de Hatherly.

Prin acest rezultat, Vlad Dascălu a acumulat 150 de puncte în clasamentul general al Cupei Mondiale, ocupând locul al doilea în ierarhie, cu 775 de puncte, în total, după patru dintre cele nouă etape programate în competiție.

Lider detașat este Nino Schurter, cu 964 de puncte, în vreme ce învingătorul etapei de la Leogang, Mathias Fluckinger, se află pe a treia poziție, cu 711 puncte.

Următoarea etapă a Cupei Mondiale de XCO este programată în zilele de 9 și 10 iulie, la Lenzerheide, în Elveția.

Rezultatele complete – aici.

Foto: Ross Bell.

Împărtășește: