|

EHF Champions League: Ferencvárosi TC – CSM București, analiză statistică

Vicecampioana României la handbal feminin, CSM București, și-a continuat campania din Liga Campionilor cu o victorie pe terenul echipei Ferencvárosi TC, din Ungaria, scor 33-29 (17-11). Echipa bucureșteană a ajuns, astfel, la a șasea victorie din opt partide disputate, arătând că are potențialul de a se califica direct în sferturile de finală, la care vor avansa primele două clasate din cele două grupe.

CSM București are acum 13 puncte și ocupă locul secund în clasamentul Grupei A, la egalitate cu Vipers Kristiansand (campioana Norvegiei), dar cu golaveraj inferior (+32, față de +61).

În meciul din Ungaria, eficiența atacului (57%, față de 46%) și intervențiile salvatoare ale portarului Marie Davidsen au condus la o victorie clară a echipei din Capitală.

Davidsen a încheiat cu 13 intervenții (din 34 de aruncări), având 38% procentaj de reușită. De altfel, portarul vicecampioanei României ocupă locul al treilea în ierarhia ligii(primele două poziții sunt ocupate de Armelle Attingre / WHC Buducnost, cu 98 de intervenții, respectiv Althea Reinhardt / Odense, cu 92 de intervenții), cu 89 de intervenții salvatoare (234 de aruncări), având eficiență de 38.03% (doar Silje Solberg / Gyor o întrece la acest capitol, cu puțin – 38.07, care a avut, însă, mai puține aruncări de apărat – 67 intervenții / 176 aruncări).

În ofensivă, Crina Pintea a fost principala marcatoare, cu 6 goluri (7 aruncări – procentaj 86%), reușind și 2 blocaje.

Elizabeth Omoregie a încheiat cu 5 goluri (7 aruncări – 71%), dar și cu 4 pase decisive și un blocaj.

Tot 5 goluri a marcat și Emilie Arntzen, care, deși a irosit 5 aruncări (a avut, în total, 10 aruncări – procentaj 50%), a mai contribuit cu 3 pase decisive, în atac, și cu 2 blocaje, în apărare.

Siraba Dembele a înscris, de asemenea, 5 goluri (6 aruncări – 83%), iar Cristina Neagu a marcat 4 goluri (8 aruncări – 50%), ajungând a doua în clasamentul marcatoarelor ligii – cu un total de 57 de goluri (pe locul 1 se află norvegianca Henny Reistad / Team Esbjerg – 58 de goluri).

CSM București va închide anul 2022, în Liga Campionilor, pe teren propriu, duminică, 18 decembrie (ora 17:00, Sala Polivalentă), cu disputa pentru șefia grupei, cu actuala lideră – Vipers Kristiansand.

Foto: CSM București

Împărtășește: